Likheter mellan religioner

”Jag har en fråga gällande etik och religion. Varför tror du att det finns likheter när det gäller levnadsregler inom buddhism och kristendom? Vad kan det bero på att det finns på många likheter mellan den åttafaldiga vägen, en lekmans fem föresatser och de tio budorden. ”

Alla religioner handlar väl i grund och botten om att vara snäll mot andra och en bra människa och det är ju just det de här reglerna eller riktlinjerna handlar om.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Likheter mellan religioner

  1. Kristendomen handlar inte om att vara snäll. Det handlar om att inse att man inte är snäll och behöver förlåtelse. Guds kärlek är oändlig. Men måste ta emot den.
    Du har rätt i att buddism och kristendom i viss mån förstår varandra. I båda finns olika metoder för att fördjupas och bli en mer verklig människa. Buddismen dyrkar ingen gud, men låter sina anhängare välja att tro på Gud om man vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>