Samhälle och religion

”Min läxa är så att jag ska förklara hur samhälle och religion kan påverka varandra och välja ut länder som har religionlagstiftningsnormer?”

I Sverige har vi ju ingen religion som styr, även om vi firar kristna högtider, så här påverkar de kanske inte varandra så mycket.

I Saudiarabien däremot styr religionen mer, även om många muslimer inte tycker att de gör det, och de har väldigt strikta regler som, enligt vissa, följer religionen. I exempelvis Tyskland styrs landet till viss del av den kristna religionen; på söndagar är affärer stänga eftersom det då är vilodag.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Samhälle och religion

 1. Hejsan !
  Jag är student och jag skriver en undersökning som gäller fackförening. Så jag skulle gärna veta eller ge mig några information som är svar till de här frågor:

  1: Vilken fackförening tillhör man om man arbetar som administratör inom följande branscher:
  A. Dataföretag.
  B. Vården(landstinget).
  C. Kommunal verksamhet.
  D. Bemanningsföretag?.

  2.Om man har en månadslön på 20 000 kronor, hur mycket betalar man i fackföreningsavgift varje månad i de olika förbunden?

  3. Vilka förmåner har man som medlem?

  4. Man kan även välja att vara med i fackförbundets A-Kassa. Vad innebär det? Vad kostar det?

  Jag skulle vara tacksam om ni besvara till mig de här frågorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>