Att skriva krönika

”Jag har praoat nyss och jag var på ett dagis. Vi ska skriva en krönika om det nu, jag har börjat med att när jag var liten grät jag alltid då jag skulle till dagis, och på praoen såg jag en likadan som jag, då jag var liten. Men jag vet inte vad man ska skriva om i en krönika. Har du tips?”

Här har du ett ganska korrekt sätt att skriva en krönika på. Uppbyggnad och liknande.

http://www.mallar.info/kronika_mall.htm

Här ger Linda Skugge lite tips på hur man blir en bra krönikör.

http://www.lindaskugge.se/cldoc/709.htm

Här har du en film med tips på hur du ska tänka.

YouTube Preview Image

 

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Att skriva krönika

  1. Hej igen, tack för en suverän blogg! behöver lite hjälp nu i slutspurten.

    här är mina frågor som jag skulle vela ha lite hjälp med, har ingen aning om hur jag ska göra! i och med att jag inte har några böcker så måste jag fixa detta på datorn, måste göra det ihelg.

    Fundera över varför en så liten genetisk skillnad mellan människor och chimpanser har fått så stor betydelse. Skriv ned vad du kommer fram till.

    OCH

    Försöka att göra ett förenklar släktträd med några viktiga djurgrupper. Använd gärna olika böcker och ta datorn till din hjälp.

  2. Hejsan! Behöver hjälp med en sak: Lite om hälsa, vart kan man läsa om det? Alltså hur till exempel mat eller miljön påverkar vår hälsa. Hkk-uppgift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>